Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent LC Beroepsgerichte vakken voor Maatschappelijke Zorg (INTERNE vacature)

Werkgever:Vista College
Plaats:Limburg

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Docent LC Beroepsgerichte vakken voor Maatschappelijke Zorg (INTERNE vacature) (2021-390)

Wij zijn voor de afdeling Maatschappelijke Zorg in Maastricht en Sittard op zoek naar eenDocent LC Beroepsgerichte vakken voor Maatschappelijke Zorg voor 0,8 fte. Het betreft een structurele benoeming.

Het gaat om de volgende docent LC met de specialisatie ONDERWIJSKUNDIG en HYBRIDE:

ONDERWIJSKUNDIG:Is projectleider/initiator van vernieuwingsprojecten en verbetering van het onderwijs in het eigen vakgebied voor het ROC en ontwikkelt afgestemde (meerjaren) beleidsvoorstellen, curriculum, adviezen, scholing, examens etc.

HYBRIDE:Neemt ruime beroepservaring mee vanuit het, voor de opleiding relevante werkveld, begeleidt verbetertrajecten m.b.t. (ook ervaren) docenten en levert als gezaghebbend voorbeelddocent (meerjaren beleids)voorstellen en advies aan de schoolleiding, is sturend in de onderwijseenheid m.b.t. pedagogisch/-didactische aanpak en projectleider/onderwijsvernieuwer/ontwikkelaar mbt bedrijfsopleidingen en vernieuwing van het op de praktijk gebaseerde curriculum en de aansluiting op behoeften van het bedrijfsleven;

Als docent geef je diverse vakken aan studenten die de MBO-opleiding Maatschappelijke Zorg. Weet jij als geen ander dit mooie vak op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal? Kom dan ons team versterken. Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt dat leren leuk is.

Jouw rol:

AlsDocent LC Beroepsgerichte vakken heb je - naast het geven van lessen – 2 aandachtsgebieden:

 • Projectleiderschap project(en) op gebied van blended learning/afstandsleren. Sinds januari 2021 is het project afstandsleren binnen team MZ opgestart met behulp van strategische middelen. Dit project wordt naar verwachting verlengd in kalenderjaar 2022. Als LC docent ben jij projectleider van dit innovatieve project en begeleidt jij collega’s in de te maken professionaliseringsslag op gebied van blended learning.
 • Mede in relatie tot bovenstaande –het verder ontwikkelen en implementeren van onderwijskundige vernieuwingen in het curriculum. Voor dit jaar ligt hierbij de focus op de implementatie van het nieuwe kwalificatiedossier, in samenwerking met de onderwijskundig leiders van de MZ opleidingen in Maastricht/Sittard en Heerlen.
 • Vakspecifieke eisen Docent LC:

  • Het geven van lessen binnen de branche van Maatschappelijke Zorg op MBO 3 & 4 niveau;
  • Het begeleiden en helpen van studenten met hun praktijkopdrachten;
  • Het afnemen van toetsen en examens;
  • Het uitvoeren van (organisatorische, onderwijskundige en innovatieve) taken;
  • Projectleiderschap van het project blended learning binnen team MZ;
  • Verder ontwikkelen en implementeren van onderwijskundige vernieuwingen in het curriculum.

  Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een HBO-Master op onderwijskundig gebied en minimaal 5 jaar relevante praktijkervaring in deze branche;
  • Je hebt affiniteit met het vakgebied van maatschappelijke zorg;
  • Je kunt een uitdagende leeromgeving creëren;
  • Je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen;
  • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
  • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
  • Je bent expert op het gebied van blended learning;
  • Je hebt kennis en kunde op het gebied van projectleiderschap;
  • Je kan collega’s meenemen in onderwijskundige innovaties;
  • Je kunt verbindingen leggen tussen onze opleiding, de andere opleidingen binnen Zorg en Welzijn en de bredere VISTA organisaties en kan daarin een bijdrage leveren aan praktijkgericht onderzoek op dit gebied;

  Wat bieden wij?

  Salariëring volgens cao MBO, in schaal LC (max. € 5.018,- bruto per maand) bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Ook bieden wij ruime faciliteiten om je te professionaliseren, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Meer informatie:

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mieke van Riet, Opleidingsmanager, per mail m.vanriet@vistacollege.nl

  Hebben we je interesse gewekt en wil je solliciteren?

  Als jij de perfecte kandidaat bent en voldoet aan bovenstaande criteria, reageer dan vóór 13 december a.s. Je kuntuitsluitend solliciterendoor te klikken op onderstaande button.

  NB: deze vacature is uitsluitend bedoeld voor medewerkers van de afdeling Maatschappelijke Zorg. Reacties van andere afdelingen zullen niet in behandeling worden genomen.