Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teamleider voor twee woonbegeleidingscentra

Werkgever:PSW
Plaats:Weert

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij een ervaren verbindend leidinggevende, die weet hoe je het beste uit de ander naar boven haalt? Weet jij de balans te vinden tussen organisatiebelang en de mogelijkheden in het team? Kun jij met jouw betrokkenheid en positieve instelling nét dat verschil maken? Lees dan snel verder!   

PSW Wonen zoekt voor 32-36 uur een inspirerende Teamleider om twee woonlocaties in Weert aan te sturen.

Wat ga je doen?   

 • Je geeft leiding aan een team van ongeveer 45 medewerkers verdeeld over meerdere locaties. Je bent verantwoordelijk voor de operationele aansturing, zorgt voor voldoende personele bezetting door het aantrekken en behouden van personeel en draagt een verantwoordelijkheid in de bedrijfsvoering van de betreffende locatie.    
 • In je dagdagelijkse werk maak je een vertaalslag naar de visie van PSW in het team, draagt zorgt voor de uitvoering van het financieel beleid van het team en zorgt dat de organisatorische processen in het team gestroomlijnd lopen.  
 • Je gaat op een inspirerende en krachtige manier aan de slag met vraagstukken gerelateerd aan verantwoorde en kwalitatief goede zorg en het begeleidingsproces.   
 • Je geeft sturing aan en faciliteert eigenaarschap binnen het team, hierbij is uitgangspunt om de medewerkers zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Hierbij hoort ook het optimaliseren van de teamprocessen.   
 • Je bent een spil in het web en zoekt de samenwerking op met collega teamleiders binnen de regio. Je neemt medewerkers, ouders en cliënten mee in de ontwikkelingen binnen de sector en hebt oog voor de verschillende belangen.  
 • Naast een interne focus, heb je ook een blik op de buitenwereld en creëer je samen met jouw team kansen en mogelijkheden voor onze bewoners.  

De woonlocaties in Weert

WBC Coenraad Abelsstraat. Het woonbegeleidingscentrum aan de Coenraad Abelsstraat in Weert biedt begeleiding bij het wonen aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn tussen de 25 en 75 jaar en hebben een matig tot lichte verstandelijke beperking en alle groepen hebben een eigen karakter. Beneden wonen er 14 jonge volwassen cliënten verdeeld over 2 groepen en bij de 2 groepen boven wonen de ouder wordende cliënten (senioren). Binnen de twee groepen jongvolwassenen stuurt de teamleider op structuur, communicatie met familie en passende activiteiten. Binnen de twee groepen ouderen is vooral passende begeleiding met bijkomende verzorging het thema. In de vier geschakelde woningen hebben cliënten een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitair en heeft elke woning een grote gezamenlijke huiskamer. Het hebben van regie over je leven is een centraal thema die binnen alle groepen onderwerp van gesprek is.

WBC Looimolenstraat. Het woonbegeleidingscentrum aan de Looimolenstraat biedt begeleiding aan 15 volwassen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB+). De leeftijd varieert tussen de 20 en 70 jaar. Uitdagingen in de begeleiding zijn er op het gebied van hechtingsproblematiek, autisme en psychiatrische ziektebeelden. De bewoners van de Looimolenstraat wonen semi-zelfstandig in appartementen. In de gemeenschappelijke huiskamer zoeken bewoners elkaar op hun eigen initiatief op om bijvoorbeeld samen te eten, koffie te drinken of een spelletje te doen. De begeleiding vindt veelal individueel plaats in het eigen appartement en gedeeltelijk ook groepsgericht in de gezamenlijke ruimte.

Benieuwd wat onze collega’s vertellen over werken bij PSW? Hier lees je meer.   

PSW Wonen  

PSW biedt begeleiding bij het wonen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Doel van de begeleiding is een woonsituatie creëren waarin de cliënt zich thuis en veilig voelt en waarbij ouders en verwanten betrokken zijn. Uitgangspunt is de woonwens van de individuele cliënt. De begeleiding is gericht op het leven van de cliënt zelf en op participatie in de lokale samenleving.

Wat hebben wij te bieden?   

 • Een contract voor de duur van 1 jaar, het streven is om bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden na dit jaar en vast contract te bieden. 
 • Een contract voor gemiddeld 32 – 36 uur per week.  
 • Werken in een vooruitstrevende organisatie, met een informele werksfeer en in een enthousiast team.    
 • Veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief.   
 • Een ruim pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren én een eindejaarsuitkering en pensioenverzekering. 
 • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.

Wat breng jij mee?    

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.   
 • Je hebt enkele jaren ervaring als leidinggevende, bij voorkeur in de zorg of in het onderwijs.   
 • Samen met het team ben je in staat om mooie resultaten te behalen, nieuwe ideeën te bedenken en deze tot uitvoering te brengen.  
 • Een coachende stijl van leidinggeven zodat het stimuleren van eigenaarschap vanzelf gaat.   
 • Een bulk positieve energie om onze medewerkers nóg meer te stimuleren en enthousiasmeren.   

Meer informatie en reageren?  

Benieuwd naar de volledige profielschets? Vraag deze dan op via PenO@psw.nl Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gerry Maas, manager Wonen. Gerry is te bereiken op 06-10373370.

Direct solliciteren? 

Ga naar www.werkenbijpsw.nl en klik op de sollicitatieknop behorend bij deze vacature.

We plannen de gesprekken in onderling overleg met jou.