Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Persoonlijk begeleider WBC Coenraad Abelsstraat

Werkgever:PSW
Plaats:Weert

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij diegene die met hart en ziel werkt met en voor de bewoner? Is dat jouw passie en geeft dat je voldoening? Je bent flexibel, ondernemend, een teamplayer maar ook zelfstandig. Je denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen! Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor de Coenraad Abelsstraat in Weert op zoek voor 20-28 uur naar een:

Persoonlijk begeleider

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Een gedeelte van de bewoners heeft overdag dagbesteding/werk. De overige bewoners blijven op de woonlocatie. Vanuit de visie ‘niet zorgen voor, maar zorgen dat’ ondersteun je de cliënten. Regie over het eigen leven is een belangrijk thema voor deze groep. Vanuit die visie speel je in op zeer uiteenlopende begeleidingsvragen en ben je verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van individuele ondersteuningsplannen van een aantal cliënten. Samen met de cliënt, persoonlijk begeleider en ouders/familie geef jij vorm aan het ondersteuningsplan en de uitvoering hiervan. De begeleiding richt zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid waarbij je ook ondersteuning biedt bij de verzorging van de cliënten. Als persoonlijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de cliënten, ouders/verwanten, medewerkers en eventuele andere hulpverleners. Zo blijft de zorg persoonlijk en toegankelijk.

Benieuwd hoe onze medewerkers deze functies ervaren? Lees dan hier het interview met Inge Streng-Jorissen, persoonlijk begeleider bij PSW.

De locatie

Het woonbegeleidingscentrum aan de Coenraad Abelsstraat in Weert biedt begeleiding aan vier groepen van 7 cliënten met een lichte of matige verstandelijke handicap. De leeftijden liggen tussen de 26 en 74 jaar en bij enkele cliënten is er sprake van bijkomende psychiatrische problematiek. De zorgvragen zijn van uiteenlopende aard: stukje verzorging maar vooral gericht op ondersteuning en begeleiding om de zelfstandigheid te vergoten of behouden. Ze zijn allemaal op zoek naar huislijke gezelligheid maar gaan er ook graag op uit.

Deze vacature is voor de groep senioren cliënten met een matige tot lichte verstandelijke beperking.

Wat hebben we te bieden?

 • Direct een vast contract.
 • Een baan bij een werkgever die qua werknemerstevredenheid in de regionale top 3 staat. Werken bij PSW = we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen!
 • Het aantal uren stemmen we in onderling overleg af.
 • Een informele werksfeer en fijne collega’s.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.

Wat verwachten we van jou?

 • Een agogische opleiding op minimaal niveau 4.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
 • Een pro-actieve houding om de bewoners goed te begeleiden.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met teamleider Inge van Bergen. Inge is te bereiken via telefoonnummer 06 – 12099222.

Direct solliciteren?

Ga naar www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in behorende bij deze vacature.