Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: (ondersteunend) begeleider WBC Schoolstraat 1

Werkgever:PSW
Plaats:Nederweert

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Het is nog vroeg (07.00 uur) als je aankomt op jouw werkplek in Nederweert. De meeste cliënten worden rustig wakker. Sommigen liggen nog lekker te slapen. Aan jou de taak om ze wakker te maken. Je ondersteunt ze met de verzorging of het aankleden en zorgt ervoor dat zij de dag op een prettige manier kunnen starten. De zorgwens verschilt per cliënt, maar dat hoeven wij jou natuurlijk niet te vertellen. Jij vindt dit vanzelfsprekend en draagt graag je steentje bij. Dat is werkgeluk voor jou!

Ben jij beschikbaar tijdens weekenden, ochtend- en avond? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PSW Wonen, woonbegeleidingscentrum Schoolstraat 1 in Nederweert, zoekt voor 20 uur per week een:

(Ondersteunend) begeleider

Wat ga je doen?

Als (ondersteunend) begeleider creëer jij een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Vanuit de visie ‘niet zorgen voor, maar zorgen dat’ ondersteun je de cliënten. Je voert ondersteunende en begeleidende cliëntgerichte werkzaamheden uit. De (ondersteunend) begeleider die wij zoeken kan inspelen op deze uiteenlopende begeleidingsvragen en draagt zorg voor het mede uitvoering geven aan individuele begeleidingsplannen van de cliënten. Inhoudelijk richt de begeleiding van deze cliënten zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid waarbij je ook ondersteuning biedt bij de verzorging van de cliënten. Daarnaast werk je nauw samen met ouders die zeer betrokken zijn bij hun kind en heb je te maken met andere partijen.

Woonbegeleidingscentrum Schoolstraat 1

Dit is een mooie locatie aan de rand van de dorpskern van Nederweert. Het WBC biedt een thuis aan 12 cliënten die allemaal in een eigen appartement wonen. Het WBC is kenmerkend in het bieden van meer individueel gerichte begeleiding aan een gevarieerde samenstelling van cliënten.

In het WBC waarvoor we een (ondersteunend) begeleider zoeken, wonen cliënten tussen de 20 en 70 jaar oud. De zorgvragen liggen uiteen: bij sommige cliënten is er verzorging en ondersteuning in het dagelijks leven nodig, daar waar andere cliënten juist zeer zelfstandig leven. De begeleidingsstijl verschilt achter elke voordeur, en is voor elke client anders. Dat maakt dit een afwisselende werkplek waar je echt clientgericht kan werken. Cliënten zijn van matig tot licht verstandelijk beperkt niveau, er zijn cliënten die doordat zij ouderwordend zijn specifieke begeleidingsvragen hebben, maar ook cliënten die ondersteuning nodig hebben bij het vormgeven aan het leven en daarbij moeilijkheden ondervinden doordat zij autisme hebben.

Wat hebben we te bieden?

  • Een vast contract.
  • Een informele werksfeer en fijne collega’s.
  • Een hele afwisselende werkomgeving en juist die afwisseling maakt het werk zo leuk!
  • Je draait diensten in de ochtend- en avonduren en om het weekend wordt gewerkt. Slaapdiensten worden momenteel niet gedraaid door ons team, maar wel op een locatie dichtbij.
  • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen. Daarnaast kun je een beroep doen op de gedragskundige.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
  • En niet te vergeten… Werken bij een werkgever die door onze eigen medewerkers is gekozen tot beste werkgever 2019-2020 van de sector.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een agogische opleiding afgerond op minimaal niveau 3.
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
  • Je bent bereid om buiten kantooruren te werken.
  • Je bent nieuwsgierig en erop gericht om je kennis te verbreden en te verdiepen.
  • Je staat stevig in je schoenen en kunt vanuit samenwerking en teamverband keuzes maken.

Nog vragen?

Neem dan contact met Anneke Hanssen, teamleider woonbegeleidingscentrum via telefoonnummer 06 -53983670.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 3 februari 2021 in de middag

Direct solliciteren?

Ga dan naar onze vacaturepagina www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de juiste vacature.