Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent maatschappijwetenschappen en/of geschiedenis

Werkgever:Philips van Horne
Plaats:Weert

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Ben jij een voorbeeld voor jouw leerlingen en streef je er naar ze op een plezierige manier kennis te laten vergaren over de kenmerken van de Nederlandse samenleving? Wil jij graag dat leerlingen onze school verlaten met de nodige kennis, bewustzijn en vaardigheden om te kunnen participeren en bijdragen aan de sociale samenhang en veerkracht van de huidige maatschappij?

Leren om te leren, geprikkeld worden om zelfstandig na te denken en met elkaar in gesprek te gaan als docent Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen weet jij als geen ander hoe je dit bij onze leerlingen voor elkaar krijgt. Wij zoeken voor de Philips van Horne een gepassioneerde 1e graads docent Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen die niet alleen het belang van het vak kent, maar vooral ook weet hoe je onze leerlingen enthousiast maakt voor het vak. Jij weet onze leerlingen zover te krijgen dat ze actief leren participeren in en begrip ontwikkelen voor onze huidige maatschappij en alles wat daarmee samenhangt. Je bent een coach voor jouw leerlingen en bent zowel pedagogisch als didactisch onderlegd. Je kunt jouw lesstof makkelijk aanpassen op de belevingswereld van jouw leerlingen én van onze maatschappij. Daarnaast werk je mee aan de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal en heb je nauw overleg met de collega’s binnen de sectie. Je staat open om jouw deskundigheid op diverse plekken in te zetten, waarbij je tevens oog hebt voor de samenwerking met regionale partners om ook voor jouw vakgebied het ‘buitenschools leren’ in te kunnen zetten.

Wij vragen

Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor het vak;
Ervaring in het geven van lessen in het vak Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen;
Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen weet te motiveren en te stimuleren om dialoog aan te gaan over verschillende overtuigingen;
Een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen;
Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend;
Bekendheid met regionale mogelijkheden om voor jouw vak het ‘buitenschools leren’ te stimuleren.

Wij zijn op zoek naar een docent maatschappijwetenschappen, maar een extra bevoegdheid voor het vak geschiedenis is zeer wenselijk.
De betrekkingsomvang voor maatschappijwetenschappen is 0,6 fte, en voor geschiedenis 0,2 - 0,3 fte

Wij bieden

Een aantrekkelijk primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13de maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een keuzebudget, naar eigen inzicht in te zetten, voor extra verlof, kinderopvang of een extra uitkering
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet of fitnessabonnement te kopen
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Philips van Horne

De Philips van Horne is een school voor mavo en havo in Weert. Een veilige school met een warme sfeer waar je leert op een prettige manier zelfstandig te worden. Het onderwijs is niet alleen gericht op het behalen van een diploma, maar ook op de vorming tot volwassene. De school daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en daar trots op te zijn.

De Philips van Horne wil bijdragen aan een succesvolle toekomst van haar leerlingen door ze op een innovatieve wijze voor te bereiden op een snel veranderende maatschappij en de vervolgopleiding die bij de jongere past. Van oudsher staan we voor goed en degelijk onderwijs en zijn trots op hetgeen wat we doen. Wij dagen leerlingen en medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen en daar trots op te zijn. De Philips van Horne biedt de leerlingen in verbondenheid met de regio, kwalitatief hoogstaande en toekomstgerichte ontwikkelkansen in een persoonlijke leeromgeving. Rechtdoend aan de individuele kwaliteiten, vaardigheden en affiniteiten van die leerling stroomt hij/zij uit naar het vervolgonderwijs.

Meer informatie over Philips van Horne

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je per e-mail contact opnemen met de heer E. Hafkemeijer, directielid havo 4+5, via e.hafkemeijer@stichtinglvo.nl