Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Consulent / Cliëntondersteuner

Werkgever:MEE Zuid Limburg
Plaats:Heerlen

MEE Zuid-Limburg is een organisatie, die informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking en/of chronische ziekte. MEE maakt zich er sterk voor dat mensen met een beperking zo normaal mogelijk aan onze samenleving kunnen deelnemen. MEE is er voor jong en oud, voor direct betrokkenen, maar ook voor ouders of verzorgers. De centrale locatie van MEE Zuid-Limburg is gevestigd in Heerlen. Landelijk is MEE lid van een coöperatie: MEENL.

Vind jij het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving? Ben jij dat talent die onze cliënten helpt om een zo zelfstandig leven te leiden? Dan is deze functie iets voor jou!

De functie

De MEE-consulent weet van aanpakken, begrijpt precies wat cliënten bedoelen en zet mensen op het juiste spoor. Je werkt veelal zelfstandig, maar je werkt ook samen met een team van MEE-collega’s.

Professionele aandacht, betrokkenheid en betrouwbaarheid staan centraal. Als consulent ben je vaak de spin in een groot web van instanties en regelingen die voor onze cliënten van belang zijn en wijst ze daarin de weg. Je helpt mensen van alle leeftijden met een (niet-zichtbare) beperking weer zelfstandiger mee te doen in de maatschappij. Samen met de cliënt en eventueel zijn/haar sociale netwerk ga je aan de slag met zijn/haar hulpvraag. Zo kort mogelijk en zo lang als noodzakelijk is. Je helpt ook bij het plannen en regelen van de ondersteuning binnen het netwerk van de cliënt en eventuele professionele zorg. Je aanpak is altijd preventief en tijdelijk, maar met blijvend resultaat.

De taken worden o.a. vanuit de centrale locatie Heerlen verricht, vanuit diverse wijkteams in de regio, maar je komt ook veelvuldig bij de cliënt aan huis.

MEE Zuid-Limburg biedt ook cliëntondersteuning in het kader van de Wet Langdurige Zorg. Als consulent kun je tevens ingezet worden in de opdracht Integrale Vroeg Hulp (IVH Zuid-Limburg).

Wij vragen van jou:

  • Een afgeronde functiegerichte beroepsopleiding op HBO-niveau (bij voorkeur Social Work, Pedagogiek of SPH).
  • Ervaring in een relevante of vergelijkbare functie is een pré.
  • Kennis van de doelgroep van MEE Zuid-Limburg en de bij de doelgroep passende methodieken.
  • Kennis van de sociale wet- en regelgeving en van het sociale domein.
  • Analytisch vermogen om voorkomende afwijkende situaties te analyseren, te beoordelen en op te lossen.
  • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
  • De beschikking over een rijbewijs en over een auto.

Wij verwachten van je dat je geregistreerd bent of kan worden in het Beroepsregister voor cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (Registerplein) en in het beroepsregister van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en wij verwachten dat wij een positieve Verklaring omtrent het Gedrag kunnen ontvangen.

Wij bieden jou:

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging of een structurele aanstelling bij gebleken geschiktheid. De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing.
  • Een salaris van maximaal € 4.349,-- bruto per maand (FWG 50) bij een full time dienstverband (36 uur), 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering van het bruto jaarsalaris. (Per 1 december 2024 wordt een algemene structurele salarisverhoging doorgevoerd van 2%, conform de CAO Gehandicaptenzorg).
  • 166 verlofuren plus 57 Balansverlofuren op fulltime jaarbasis, met de mogelijkheid om maximaal 50,4 uur extra Balansverlofuren aan te kopen.
  • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn waarbij MEE Zuid-Limburg de helft van je pensioenpremie betaalt.
  • Een flexibele Jaarurenystematiek en de mogelijkheid tot tijd- en plaats ongebonden werken. Je hebt regie over je eigen werk en je eigen agenda; je kunt je werktijden zelf indelen.
  • Hybride werken (thuiswerkdagen naast werken op kantoor) behoort tot de mogelijkheden.
  • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden zowel professioneel als persoonlijk.
  • Ruime faciliteiten voor de beroepsregistratie Registerplein en SKJ.
  • Een goed onboarding traject waarbij je begeleid wordt door een maatje en de praktijkbegeleider gedurende de inwerkperiode.

Informatie:

Meer informatie kun je inwinnen bij Merel van Doezelaar, manager 06 31664365 of Rob op het Veld, manager 06 31664337

Solliciteren:

Je belangstelling kun je kenbaar maken door je brief met motivatie vóór 22 mei 2024 te richten aan Nikkie Thijssen, stafondersteuner P&O n.thijssen@meezuidlimburg.nl

Wij zullen vóór indiensttreding met schriftelijke toestemming van de kandidaat referenties opvragen bij vorige werkgevers.