Ben jij de gedreven en ervaren Security Analist die ons zelforganiserende Security Operations Center (SOC) bij de Universiteit Maastricht wil versterken? Als professional draag jij bij aan een veilige, innovatieve omgeving voor onze studenten en medewerkers.
Functieomschrijving
Als Security Analist draag je bij aan de continuïteit van de bedrijfsvoering en de bescherming van data en eigendommen van de Universiteit Maastricht. Je monitort systemen, identificeert potentiële bedreigingen, en implementeert beveiligingsmaatregelen die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging. Je werkt binnen het ICT Service Centre (ICTS), waar je samen met een gedreven en multidisciplinair team de beveiliging van een internationale en dynamische universiteit waarborgt.
Ook maak je deel uit van de consignatiedienst, wat betekent dat je buiten reguliere werktijden oproepbaar bent voor het afhandelen van beveiligingsincidenten. Dit garandeert de veiligheid en continuïteit, zelfs buiten kantooruren.
Functie-eisen
Je bent een analytisch sterke en leergierige professional met een resultaatgerichte instelling. Je weet goed samen te werken in teamverband en kunt complexe ideeën en adviezen helder communiceren. Jij bent verbindend en flexibel ingesteld, ook buiten kantoortijden. Bereidheid tot het draaien van consignatiediensten maakt onderdeel uit van de functie.
Vereiste vaardigheden en kwalificaties:
Wat biedt de UM?
Als Security Analist bij het ICT Service Centrum kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier
Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?
Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.
In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.
De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik hier
ICT Service Centre
Je komt binnen de UM te werken voor het ICT Service Centre. Zo’n 100 professionals van ICTS zorgen er dag in dag uit voor dat studenten en medewerkers zowel binnen de UM, thuis als ook onderweg aan de slag kunnen met innovatieve en gedegen systemen in een veilige omgeving. Dit doen we door altijd de volgende doelen na te streven:
1. Meer toegevoegde waarde voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.
2. Meer efficiency en meer focus op innovatie.
3. Voldoen aan regelgeving op gebied van security en privacy.
4. Leveren van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
Om dit te bereiken werken we volgens de Agile filosofie om snel en effectief in te kunnen spelen op veranderingen. Met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid werken onze teams onderling en overstijgend samen in kleine ‘sprints’ aan één doel. Vervolgens leren we van de evaluatie en verbeteren we op die manier continue onze dienstverlening. Dit alles in een open cultuur waarin gelijkwaardigheid en plezier in het werk minimaal net zo belangrijk zijn.
Wil jij meer weten over het werken binnen ICTS? Onze collega’s vertellen je graag meer.
Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Eva van de Kreeke via
of 06 38 59 50 66 voor meer informatie.
Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Security Analist? Solliciteer dan nu, uiterlijk 10 november 2024, op deze functie.
De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats in de week van 18 november 2024. De tweede gesprekken worden bij voorkeur gehouden in de week van 25 november 2024.
De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.