Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Productiemanager

Werkgever:Limbourg & Partners
Plaats:Budel-Dorplein

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Limbourg & Partners® is een gespecialiseerd intermediair in executive search en interim-management voor topkader op de Euregionale arbeidsmarkt. Limbourg & Partners werft, selecteert en plaatst zowel “high potentials” als (top)managers op tijdelijke alsook permanente basis bij, en voor ondernemingen en instellingen; garandeert volledige discretie, een hoog inlevingsvermogen en een flexibele instelling; biedt snel en alert oplossingen waarbij de eisen en wensen van de klanten (organisatie en kandidaat) centraal staan.

ONZE OPDRACHTGEVEr

Nyrstar is een multinational en producent binnen de zink- en loodmarkt en andere basis-, edelmetalen als basisgrondstoffen voor verder verwerking en toepassing. In totaal werken er zo’n 4.100 mensen voor Nyrstar. De productielocatie in Budel produceert Zink middels de productie stappen; Roosting / Zwavelzuurfabriek, Loging & Zuivering, Elektrolyse en Smelterij /Gieterij. Nyrstar Budel produceert 300.000 ton Zink op jaarbasis en telt 470 medewerkers. Ter verdere professionalisering van de organisatie zijn wij op zoek naar een:

PRODUCTIEMANAGER M/v Analytisch, ondernemend en recht door zee

ALGEMEEn

Jij bent een ervaren leidinggevende binnen een productie omgeving in de procesindustrie. Iemand die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en weet welke cultuur daar bij hoort. Naast het opstellen van een productiestrategie maak je de vertaalslag naar de werkvloer. Zo ben je in staat mensen te motiveren, coachen en ontwikkelen waardoor gestelde doelen gerealiseerd worden. Je vindt het een uitdaging doelen te realiseren en steeds de grens te verleggen en geeft niet snel op.

DE AFDELINg

In je functie als Productiemanager ben je verantwoordelijk voor de gehele productie van de site. Hierbij geef je leiding aan de productieafdelingen; Roosting & Zwavelzuurfabriek, Loging & Zuivering, Elektrolyse, Smelterij & Gieterij en Expeditie bestaande uit 300 FTE. Jouw directe ondergeschikten zijn de 4 Sectiechefs, een Site Logistics Coördinator en 2 stafmedewerkers tbc productieplanning. Samen met dit team ben je verantwoordelijk voor de productiedoelstellingen voor de gehele site. Je bent zowel met strategische als tactisch-, operationele zaken bezig. De productiemanager rapporteert aan de General Manager en verder ben je lid van het MT.

DE UITDAGINg

De productie van zink is een complex proces wat zich kenmerkt door (proces)technische uitdagingen. Hierdoor is geen dag hetzelfde en word je regelmatig met uitdagingen geconfronteerd die vragen om jouw aandacht. Ondanks de ad hoc uitdagingen, ben jij in staat het overzicht te houden, prioriteiten te stellen en onder druk beslissingen te kunnen nemen zonder de doelen uit het oog te verliezen. Naast deze tactisch, operationele rol ligt de uitdaging om de lange termijnstrategie te vertalen naar concrete productiedoelstellingen. Zoals keuzes in productie (technische) verbeteringen, continuous improvement methodieken maar ook het begeleiden van de hiermee gepaard gaande cultuurverandering in manier van werken en acteren.

BELANGRIJKSTE TAAK- en FUNCTIEGEBIEDEn
  • Het leiden, coachen van je team met als doel samen met hun de productieorganisatie naar een hoger niveau te brengen en de doelen te realiseren die bijdragen aan het resultaat van het bedrijf.
  • Opstellen en uitvoeren van een afdelingsstrategie en die vertalen naar de operatie met bijbehorende SOP, plannen en procedures.
  • Resultaatgerichtheid met de focus op de diverse productie KPI’s oa. OEE, kwaliteit, kosten, veiligheids- en milieuaspecten.
  • Managen van productie benodigdheden zoals productie- en onderhoudsplanning, data-analyse en rapportage, aanwerving personeel.
  • Leiden, participeren aan (proces) verbeteringstrajecten; cost drivers, performance killers, debottlencking.
  • Communicatie met de diverse stakeholders binnen en buiten het bedrijf, productielocatie
JOUW PROFIEl
  • Een afgeronde HBO+, Universitaire opleiding bij voorkeur in Chemische technology/ Metallurgy.
  • Minimaal 10 jaar actief in een leidinggevende rol als productie-/ operationsmanager binnen een procesindustrie omgeving.
  • Ervaring met de complexiteit van eisen ten aanzien van veiligheid en milieu (HSE, Compliance Management, Risk Management).
  • Resultaatgericht en doortastend in je aanpak doelen te realiseren maar ook de organisatie sensitiviteit om binnen alle niveaus in een productie omgeving goed te communiceren.
  • Je hebt kennis van processen, methodieken en bent sterk analytisch.
  • Je bent in staat mensen te motiveren en coachen om zodoende gedrags- en cultuurveranderingen te realiseren.
  • Je bent zowel strategisch alsook tactisch sterk maar staat ook graag dicht bij de operatie.
  • Je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen binnen de Nyrstar organisatie.
WAT BIEDT MEn
  • De ruimte om deze uitdagende functie samen tot een succes te maken.
  • Met de overname van Trafigura een gezonde, lange termijn visie waar je op kan bouwen.
  • Een prettige en sociale werkomgeving met collega’s die je willen helpen.
  • Voldoende begeleiding om bekend te raken met het bedrijf en de werkwijze.
  • Ruimte en budget om je plannen vorm te geven en te kunnen realiseren.
  • Jaarsalaris > 100 K bruto per jaar.
  • Diverse bonusregelingen.
  • 29 verlofdagen + 13 ADV dagen.
  • CAO Metalektro.
INTERESSE ?

Limbourg & Partners verzorgt voor Nyrstar de Werving & Selectie van deze procedure. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Harry Kikken, Managing Director (06-2054 4191). Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet. Heeft u belangstelling; vul uw gegevens in via onze website www.limbourg.eu  Wie zich reeds in ons bestand bevindt, wordt automatisch in de voorselectie betrokken.

Meer info: http://www.limbourg.eu