Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Leerling IC-verpleegkundige

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Plaats:Roermond

Ben jij daadkrachtig, mensgericht met een sterke klinisch blik?

Dan ben jij onze nieuwe leerling IC-verpleegkundige!

De functie

Als leerling IC-verpleegkundige bestaan jouw werkzaamheden naast het coördineren van de verpleegkundige zorg rondom de IC-patiënt uit het verplegen, begeleiden en verzorgen van patiënten en de begeleiding van familie. Je bent hierbij goed in staat om onder druk werkzaamheden zowel zorgvuldig als tegelijkertijd doortastend te verrichten. Je weet om te gaan met acute situaties en toont initiatief. Daarnaast ben je leergierig ingesteld en goed in staat om te reflecteren op je eigen handelen. Je hebt een flexibele instelling en voelt je prettig bij een intensieve samenwerking met verschillende afdelingen.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Afhankelijk van jouw vooropleiding begin je na een inwerkperiode met de BAZ-opleiding danwel via een vrijstellingenprocedure direct met de vervolgopleiding tot IC-verpleegkundige. De opleiding wordt gevolgd binnen het MUMC+. De BAZ-opleiding duurt gemiddeld 6-9 maanden. Voor de vervolgopleiding tot IC-verpleegkundige kun je rekening houden met ongeveer 12 maanden. Start je met de BAZ-opleiding, dan volgt hierna een go/no go ten aanzien van de vervolgopleiding IC-verpleegkundige.

Gedurende jouw opleiding ben je werkzaam op de IC en volg je tussentijds lesdagen, maak je opdrachten (m.b.t. klinisch redeneren) en verzamel je in de praktijk bewijslast. Er zijn verschillende EPA’s te behalen gedurende de BAZ-opleiding en de vervolgopleiding tot IC-verpleegkundige.

Als gediplomeerd IC-verpleegkundige participeer je in het SIT- en reanimatieteam en lever je een actieve bijdrage aan de specialistische aandachtsgebieden op de Intensive Care. Ook is het mogelijk om in de toekomst door te groeien naar een combinatiefunctie met een specialisatie tot bijv. SEH-verpleegkundige of CCU-verpleegkundige.

Jouw nieuwe werkplek

Het Laurentius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis in de regio Midden-Limburg.

Je komt te werken in het cluster Acuut. Hieronder vallen o.a. het Moeder& Kind Centrum (MKC), de Intensive Care (IC), de Acute Opname Afdeling (AOA), het transferbureau en de Spoedeisende Hulp (SEH). Het management van het cluster wordt gevormd door

één clustermanager, één medisch clustermanager en 5 teammanagers.

Het IC-team bestaat uit intensivisten, basisartsen, physician assistants, coassistenten, IC-verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteuners. De afdeling wordt gekenmerkt door een prettige en positieve werksfeer, waarbij respect en openheid als uitgangspunten gelden. Daarnaast is het ook een hele moderne omgeving. Kortom een uitstekend leer- en werkklimaat met veel ruimte voor ontplooiing.

Wat vragen wij van jou?
• Je hebt een afgeronde opleiding tot mbo- of hbo-verpleegkundige;
• Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis;
• Je beschikt over een klinische blik;
• Heb je de opleiding tot BAZ-verpleegkundige (of vergelijkbaar) afgerond? Dan nodigen we
je ook van harte uit om te reageren!

Wat krijg je daarvoor terug?
• Salaris tussen €2.982 en €4.015 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 45). Inschaling vindt plaats op basis van relevante kennis en werkervaring. Na diplomering is de functie ingeschaald in FWG 50;
• Zowel parttime als fulltime in te vullen (32 tot 36 uur per week);
• Een contract voor de duur van de opleiding;
• Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW);
• Collectieve korting op een ziekenkostenverzekering (IZZ);
• Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis);
• Naar keuze deelname aan personeelsvereniging met ruim 20 verschillende activiteiten per jaar en kortingen op sportcontracten, cursussen, workshops enz;
• 8,33% vakantiegeld;
• 13e maand (8,33% eindejaarsuitkering).

Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Anique de Leeuw, praktijkcoördinator, 06-46139422. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen via recruitment@lzr.nl Vanaf 16 september kun je contact opnemen met Malou Heijnen, recruiter, 06-46241184.

Je bent ook altijd welkom om mee te lopen en een beter beeld te krijgen van het team, de afdeling en het werkproces. Het meelopen op de afdeling kan ook onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Tot dinsdag 1 oktober as. kun je reageren via het sollicitatieformulier. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 8 oktober. We vragen je hier rekening mee te houden.