Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Teamleider VMBO Het Kwadrant

Werkgever:Het Kwadrant
Plaats:Weert

Wij zoeken

Het Kwadrant is dé vmbo-school voor de regio Weert met basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en dé school voor praktijkonderwijs. Leerlingen kunnen er ook terecht voor de technische vakmanschapsroute. Het Kwadrant is een overzichtelijke school waar sfeer, interesse voor elkaar, maar ook regels belangrijk zijn. Samen leven, werken, studeren en ontspannen op een positieve manier!
Het onderwijs op Het Kwadrant is sterk gericht op het latere werkveld. De leerling leert zo veel mogelijk in de echte wereld. De persoonlijke interesse van de leerling is verbonden met de wereld om ons heen en met het onderwijs. Waar een leerling echt goed in is en waar hij echt belangstelling voor heeft, zijn belangrijk voor wat we gaan doen op school.

Wij zoeken:
Voor het vmbo zijn we op zoek naar een teamleider.
De bijbehorende onderstaande taken zijn:
 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van je team, voert de gesprekkencyclus uit en houdt tussentijdse gesprekken
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijsproces en zorgt voor draagvlak
 • Je organiseert en coördineert voorlichtingen aan leerlingen en ouders
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de onderwijsontwikkelingen op Het Kwadrant, stelt het teamplan op en bewaakt de voortgang hiervan
 • Je houdt (in afstemming met de leerling-coördinator) toezicht op leerlingenzaken, zoals absentie-controle, roosters, lesverwijderingen en leerlingenbesprekingen
 • Je bereidt in samenspraak met de andere teamleiders vergaderingen, scholingen en team-overstijgende projecten voor
 • Je bent mede verantwoordelijk voor (rapport)vergaderingen en/of leerlingenbesprekingen (in afstemming met de leerling-coördinator)
 • Je bent aanspreekpunt voor collega’s, externe partners en, indien noodzakelijk, ouders

Wij vragen

De persoon die wij zoeken:
Je bent een spontaan, positief persoon die aangetoonde interesse heeft in het werken met mensen en soepel en correct met hen omgaat. Je draagt optimisme en overtuiging uit en slaagt er in anderen enthousiast te maken. Je durft weloverwogen besluiten te nemen en voelt goed aan wat nodig is om draagvlak daarvoor te scheppen, met behoud van de goede persoonlijke relatie met je teamleden. Je bent tactvol in de omgang, hebt zelfvertrouwen en neemt verantwoordelijkheid. Ook kun je goed omgaan met onverwachte veranderingen. Je bent in staat om operationele zaken kundig af te handelen en bent aanspreekbaar op behaalde of niet-behaalde resultaten. Daarnaast ben je servicegericht en gemotiveerd om anderen te helpen.

Competenties:
 • Organisatorisch sterk
 • Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling
 • Flexibel met improvisatietalent
 • Interpersoonlijk sterk
 • Stressbestendig
 • Coachende vaardigheden
 • Doorzettingsvermogen

Functie-eisen:
Je hebt minimaal een Hbo-opleiding met een academisch werk- en denkniveau. Daarnaast is een managementopleiding een pré. Je hebt een aantal jaren ervaring met het leidinggeven aan onderwijsontwikkeling en onderwijsteams. Je bent een zichtbare en inhoudelijk sterke leidinggevende met een natuurlijk overwicht. Je kunt inspireren op het juiste moment en je durft door te pakken. Je bent besluitvaardig en neemt je verantwoordelijkheid. Binnen de schoolleiding ben je een teamspeler.

Benoemingsomvang en salariëring:
Teamleider is een functie in schaal 12. Arbeidsvoorwaarden (en salaris) zullen verder besproken worden. De werktijdfactor is 0,8 tot 1,0 FTE, waarvan 0,6 FTE voor het werk van teamleider, aangevuld met een (les)taak van 0,2 tot 0,4 FTE.
Medewerkers van het Kwadrant ontvangen een tijdelijke arbeidsmarkttoelage bovenop het salaris. De hoogte van de toelage ligt tussen de 4% en 7%.

Wij bieden

Een aantrekkelijk primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket:
 • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13de maand
 • 12 weken vakantieverlof per jaar
 • een keuzebudget, naar eigen inzicht in te zetten, voor extra verlof, kinderopvang of een extra uitkering
 • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet of fitnessabonnement te kopen
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Het Kwadrant

Het Kwadrant is dé vmbo-school voor de regio Weert met basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en dé school voor praktijkonderwijs. Leerlingen kunnen er ook terecht voor de technische vakmanschapsroute. Het Kwadrant is een overzichtelijke school waar sfeer, interesse voor elkaar, maar ook regels belangrijk zijn. Samen leven, werken, studeren en ontspannen op een positieve manier! Het onderwijs op

Het Kwadrant is sterk gericht op het latere werkveld. De leerling leert zo veel mogelijk in de echte wereld. De persoonlijke interesse van de leerling is verbonden met de wereld om ons heen en met het onderwijs. Waar een leerling echt goed in is en waar hij echt belangstelling voor heeft, zijn belangrijk voor wat we gaan doen op school. Als coach heb je op Het Kwadrant intensief contact met leerling en ouders. Je helpt de leerling in zijn zoektocht naar zijn (leer)doelen en passie.

Meer informatie over Het Kwadrant

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Nicole Janssen (managementassistente), via telefoonnummer: 0495-513666.