Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Trainee Maatschappelijk Werker

Werkgever:AMW-ML
Plaats:Weert

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Onze organisatie bestaat uit Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) en Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML). Beide stichtingen zijn actief vanuit diverse locaties in Midden-Limburg. We zijn werkzaam voor de 7 gemeenten in Midden – Limburg. In totaal zijn er circa 200 medewerkers werkzaam. AMW-ML bestaat al decennia lang en in het primair proces zijn circa 50 medewerkers werkzaam. AMW-ML is een organisatie die maatschappelijk werk biedt; zowel individueel als groepsgericht. Daarnaast nog verantwoordelijk is voor diverse projecten, van maatschappelijk werk binnen een AZC tot schoolmaatschappelijk werk. Kwaliteit van hulpverlening, cliëntgerichtheid en een goede in- en externe samenwerking staan bij ons voorop. Wij zijn een informele organisatie, volop in beweging en op dit moment zijn we op zoek naar:

Trainee Maatschappelijk Werker (24 uur per week)

Maatschappelijk werk is een bijzonder en mooi beroep binnen het sociaal werk. Als Trainee leer je, als aanvulling op je al afgeronde HBO opleiding, om een volwaardig, breed inzetbare maatschappelijk werker te zijn. Doel van deze functie is het ondersteunen van de cliënt bij het oplossen van en omgaan met problemen en verstoringen zodat deze zich na beëindiging van het contract, (weer) als zelfstandig persoon kan manifesteren in wisselwerking met de naaste omgeving en/of voorzieningen. Als trainee volg jij een opleidings- en ontwikkeltraject, doe je kennis en werkervaring op binnen onze organisatie en creëer je een relevant netwerk. Je maakt kennis met de verschillende facetten van het werk en van de organisatie, waarbij je jezelf én het Maatschappelijk Werk Midden-Limburg door en door leert kennen. In een jaar tijd ontdek je wat werken bij onze type organisatie inhoudt en welke impact je hebt als maatschappelijk werker op zowel cliënten als in de samenwerking met ketenpartners.

Wat ga je doen?

Als gedreven professional, ga jij vanuit jouw competenties, kennis en nieuwsgierigheid steeds op zoek naar oplossingen en perspectieven op alledaagse en maatschappelijke vraagstukken vanuit ons werkveld. Daarnaast: Krijg je een intern opleiding- en ontwikkeltraject. Maak je kennis met en doe je ervaring op in de verschillende aspecten van het maatschappelijk werk zoals informatie en advies, groepsgerichte hulpverlening, outreachend werken en casemanagement. Werk je nauw samen met je eigen collega’s en met collega’s van de andere organisaties waar wij mee samenwerken. Speel je in op ontwikkelingen. Maar…. AMW wil ook van jou leren! Jouw aanstekelijke energie en ondernemende instelling zorgen voor de verbinding met cliënten en de samenleving. Je bent kritisch en wil meedenken in kwaliteitsverbetering en innovatie. Je wordt gefaciliteerd door ervaren collega's en je draait mee in verschillende functies. Zo leer je onze organisatie van binnen en buiten kennen.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende werk- en leeromgeving en met professionele ondersteuning en begeleiding. Een omgeving, waarin je echt het verschil kunt maken en de kwaliteit van hulpverlening centraal staat. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Sociaal Werk. De inschaling is in schaal 6 van onze cao. Daarnaast kennen we een Individueel Keuze Budget, waarin onder andere 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering is opgenomen. De aanstelling is voor de duur van 12 maanden op basis van een jaarcontract voor 24 uur per week.

Wat neem je mee?

Jij bent die ondernemende maatschappelijk werker in spé die initiatieven neemt en niet bang is om fouten te maken. Je weet van aanpakken en hebt affiniteit met het werken in een maatschappelijke omgeving. Je werkt graag samen met een team in een organisatie die vooruit wil. Verder:

  • Heb je een afgeronde passende hbo-opleiding en niet langer dan een jaar geleden afgestudeerd. Of ben je vierdejaars student sociaal werk;
  • Overtuig je ons waarom jouw opleiding van toegevoegde waarde is;
  • Heb je lef om dingen anders aan te pakken dan standaard;
  • Ben je enorm ambitieus, een echte 'doener' en je houdt wel van een uitdaging;
  • Heb je interesse in werken voor een maatschappelijke organisatie en geef je om je medemens;
  • Kan jij je goed verplaatsen in een ander;
  • Neem je graag je verantwoordelijkheid, durf je jezelf te zijn en sta je voor je mening.

Lijkt het je wat?

Zie jij altijd kansen en wil jij graag een bijdrage leveren aan de dienstverlening van onze organisatie? Je sollicitatie kun je richten aan afdeling P&O via solliciteren@amwml.nl voor 14 juli aanstaande. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Josefien Hesen, Hoofd Algemeen Maatschappelijk Werk (06-19081382) en voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met Peter Hoedemakers, P&O adviseur (06-19411764), of raadpleeg onze website www.amwml.nl/ De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 22 juli 2020.